God jul og godt nytt år! Husk å bestille varene dine senest den 13. desember for levering før jul. Vi holder stengt mellom jul og nyttår!

Hos AL-KO løper du ingen risiko
Retur, tilbakekall og klager

Du løper ingen risiko når du bestiller online i AL-KO-nettbutikken: Hvis du ikke er fornøyd med varen, eller hvis du har bestilt feil vare, er det ikke noe problem.

Returnere

For å utøve din angrerett og kansellere kjøpet, fyll ut følgende skjema. Du må da sende din ordre retur til oss uten unødig forsinkelse innen 14 dager. Bruk avbestillings skjemaet på nedenfor når du returnerer noe:

Angre skjema > 

Viktig informasjon om retur av litiumionbatterier og maskiner

Alle forsendelser av litiumionbatterier er regulert nasjonalt og internasjonalt av loven om farlig gods. Disse reglene gjelder for alle forsendelser for både forretnings- og privat bruk, inkludert retur til produsenten eller distributøren. I tillegg til individuelle litiumionbatterier, gjelder dette også alle maskiner med innebygde eller lukkede batterier. 

En retur kan skyldes: 
| Tilbakekalling
| Klage
| Retur
| Reparasjon
| Avhending

På grunn av kompleksiteten i regelverket om farlig gods, gir vi følgende informasjon og dokumenter for å kunne velge den mest hensiktsmessige avhending av din maskin.

VIKTIG: Først og fremst vil vi påpeke at du som avsender / pakker er ansvarlig for korrekt deklarasjon av batteriet, medfølgende dokumentasjon og merking av pakken i samsvar med lov om farlig gods!

Hvis det er avvik ved inspeksjon av pakken (f.eks. manglende merking), kan du som avsender / pakker risikere en bot. Du kan også holdes ansvarlig, hvis du sender defekte eller ødelagte batterier, da de ikke må sendes i tilfelle en ulykke / brann.

For å overholde loven, gjennomgå trinnene for trinn når du sender litiumionbatterier eller -enheter.


I
nformasjonsdokument "Frakt av litiumionbatterier og enheter"

Dette dokumentet gir deg all grunnleggende informasjon og detaljer, og refererer også til punkter for videre behandling.

Frakt av litiumionbatterier for elektroverktøy og hageverktøy (PDF)

Les den første siden, og fortsett deretter med neste avsnitt "Batterivurdering". Ikke bli forvirret av begrepet "yrke". Loven om farlig gods gjelder også sluttkunder når de sender varer i privat regi.

Generell merknad: Seksjoner om lufttransport (IATA) er ikke relevante (side 5-7).


Vurdering av batteriet
Dette er utgangspunktet for å vurdere det videre forløpet av retur av litiumionbatteriet eller maskinen. I tillegg til batteriets tilstand (skadet / ikke skadet), er energiinnholdet i wattimer ("Wh" forkortet) også avgjørende for vurderingen, som allerede nevnt på side 1 i dokumentet ovenfor. Denne verdien finner du på typeskiltet til batteriet og / eller enheten.

Etter å ha avgjort disse to kriteriene, bruk flytskjemaet på side 2 for å vurdere batteriet og velg riktig forsendelsesmetode. Vær oppmerksom på informasjonen på sidene for de respektive beslutningsnivåene, hvorved det første beslutningsnivået kan bekreftes med "ja". Alle batteriene våre er FN-godkjente!

Når du har valgt, må du lese den spesifiserte siden nøye i dokumentet (flyfrakt er ikke relevant!) Og fortsett med varen "Emballasje" nedenfor.

Viktig: "Kritiske" (defekte eller ødelagte) litiumionbatterier er unntatt frakt og kan ikke transporteres med pakkeservice!

Dette er et kritisk batteri i følgende tilfeller (se dokumentet, side 8 til høyre):
Alvorlig skade på batterihuset
Termisk deformasjon (smeltede tilkoblingskabler eller deformert hus)
Økt varmegenerering når den er av (ikke under bruk eller lading)
Væskelekkasje
Gasslekasje

I tilfelle en av de ovennevnte "kritiske" tilfellene, vennligst kontakt nærmeste kommunale gjenvinningsstasjon. Det er ikke tillatt å returnere varen til oss! Det er imidlertid mulig å sende "ikke-kritiske" batterier (se side 8 til venstre).


Emballasje
Hvis mulig, bruk originalemballasjen (hvis den ikke er skadet) og de tilhørende innsatsene i emballasjen. Som regel brukes korrekt identifikasjon på emballasjen, så lenge det ikke innebærer retur av et ikke-kritisk eller engangsbatteri.

Hvis dette ikke er tilfelle etter en detaljert inspeksjon, må du legge til riktig identifikasjon som kreves. Dette tas opp i neste avsnitt.

Hvis du ikke har originalemballasjen, eller den er skadet, og batteriet har et energiinnhold> 100 wattimer, eller det er et ikke-kritisk batteri, vennligst kontakt oss (på +47 64 86 25 50) og skriv inn batteri / enhetsnummer / betegnelse (→ se typeskilt).

Vi vil da gi deg en spesiell fraktkartong, som er obligatorisk i henhold til loven om farlig gods. Hvis du returnerer en enhet inkludert batteriet, vil du motta 2 kartonger fra oss, hvorav den minste brukes til å pakke batteriet separat og oppbevare med enheten i den større esken. Det er også nødvendig at emballasjen som inneholder batteriet er forseglet med fiberforsterket tape (tilgjengelig i jernvareforretninger).

Enhver tilgjengelig fraktemballasje kan brukes til batterier og enheter med et energiinnhold på ≤100 wattimer, ettersom det kan kreves et "unntak" fra regler for farlig gods for dem (ikke-kritiske batterier ekskludert).

I tillegg til forsendelsesemballasjen, spiller sikring av batteriene i forsendelsen også en veldig viktig rolle! Merk deg derfor informasjonen på emballasjen på den respektive siden i informasjonsdokumentet. Hvis du trenger emballasjehjelpemidler for dette, spesielt når det gjelder ikke-kritiske batterier, vennligst angi dette når du ber om kartongen. Vi gir deg deretter passende fyllmateriale.

Merk: "Kortslutningsbeskyttelse" kan oppnås ved å dekke batterikontaktene med tape eller ved å pakke dem i separate plastposer.

Merking
Når emballasjen er laget, kan forsendelsen nå merkes hvis originalemballasjen ikke brukes. Velg riktig etikett basert på informasjonen i informasjonsdokumentet, skriv den ut og fest den på siden av pakken (ikke over eller under!).

Her finner du de forskjellige etikettene for farlig gods for lovlig merking av forsendelsen:

Etikett for litiumionbatterier ≤100 Wh (skriv ut i farger hvis mulig))

Etikett for litiumionbatterier med maskin ≤100 Wh (skriv ut i farger hvis mulig)
UN 3480 – Litiumionbatterier (for nye / returnerte varer)
UN 3480 – Defekte litiumionbatterier (ikke-kritiske batterier)
UN 3480 – Litiumbatterier for avhending (for avhending i henhold til batteri eller elektrisk lov)
UN 3481 – Litiumionbatterier, med maskin (for nye varer / returvarer)
UN 3481 – Litiumionbatterier i maskiner (for nye varer / returer)

Merk: Bruk etiketten "UN 3480 - Lithium Batteries for Disposal" for å merke litiumionbatterier i eller pakket med maskiner beregnet for avhending.

Hvis du ikke klarer å skrive ut etikettene, kan du kontakte oss på +47 64 25 50.

Medfølgende dokumentasjon

Det siste punktet er opprettelsen av den medfølgende dokumentasjonen som et supplement til pakken og for levering til transportøren. Her finner du de forhåndsformulerte dokumentene, der du bare trenger å oppgi adresse, gjeldende dato og nettovekt på batteriet som skal sendes (uten maskin):

UN 3480 – Litiumionbatterier (for nye gjenstander / retur / ikke-kritiske batterier / retur for avhending)
UN 3481 – Litiumionbatterier, med maskin (for nye varer / returvarer)

Merk: Bruk dokumentet "UN 3480 - Litiumionbatterier" som dokumentasjon for litiumionbatterier i eller med utstyr beregnet for avhending.

Etter å ha behandlet alle artiklene og oppfylt spesifikasjonene, er pakken nå klar for levering. Bruk lenken over til vår online portal for å motta en fraktetikett.

Vi tar ikke noe ansvar for innholdet på denne siden. All informasjon og notater er utarbeidet med størst mulig omhu og er underlagt f.eks. regelmessige endringer i loven om farlig gods. Vi tar heller ikke noe ansvar for innholdet i dokumentet. Alle rettigheter reservert av forlaget EPTA. .

For angrerett

Angrer du på kjøpet ditt, har du en 14-dagers angrerett når du handler hos oss.

Du må gi oss beskjed om at du ønsker å kansellere kjøpet. Hvis du sender tilbake uten å varsle oss først, vil det resultere i lengre responstid. Du må bære de direkte kostnadene ved retur av varen.

Så snart vi har registrert kvitteringen for returen din, vil du automatisk motta refusjon fra oss innen få virkedager via samme betalingsmåte som ble brukt på bestillingen.

Du kan teste varen på samme måte som om du prøvde det i en fysisk butikk. Hvis varen er testet i tillegg til det som er beskrevet ovenfor, anser vi den som brukt, noe som betyr at du ved tilbakekalling av kjøpet bare vil få tilbake deler av eller ingen av kjøpesummen, avhengig av varens kommersielle verdi.

For angrerett;

Refusjon

Så snart vi har registrert kvitteringen for din retur, vil du automatisk motta refusjon fra oss innen få virkedager. Dette gjøres via den samme betalingsmåten som ble brukt på bestillingen.

Slik beregner du refusjonsbeløpet for returnerte varer:
Netto beløp i NOK 
+ MVA i NOK
+ porto / fraktkostnader i NOK (hvis vilkårene er oppfylt)
= beløpet refunderes i NOK


Liker du cookies?

AL-KO Geräte GmbH og våre partnere trenger ditt samtykke (klikk på "Jeg godkjenner.") for å lagre "cookies" (informasjonskapler) på enheten din (individuell informasjon som IP-adresse, bruker-ID, nettleserinformasjon) for å personliggjøre annonser og innhold, måle effektivitet, og få kunnskap om publikum og produktutvikling. Mer informasjon om samtykke- og innstillingsalternativer er tilgjengelig her. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å klikke på "Avvis informasjonskapsler" på nettstedet vårt.

Databeskyttelse

AL-KO Geräte GmbH samarbeider med partnere som behandler data hentet fra enheten din (sporing av data) for egne formål (for eksempel å lage profiler) / for tredjepartsformål. Av denne grunn trenger vi ditt samtykke til innsamling og videre behandling av disse sporingsdataene. Sporingsdata samles bare når du klikker på "Jeg er enig" -knappen som er angitt på banneret. Partnerne er følgende selskaper: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA, The Rocket Science Group LLC.

Ytterligere informasjon om disse partnernes databehandling finner du i personvernerklæringen. Informasjonen er også tilgjengelig via en lenke i banneret.